Kopecky és Ekström is skodázik

2004.12.03. 8:38

A minap bejelentették, mely pilóták vezetik a futamonként két gyári Fabia WRC-t a 2005-ös raliszezonban, már az is megvan, az esetenkénti harmadik Skodában kik próbálhatnak szerencsét.

Sokat nem vártak azután, hogy hivatalosan is bejelentették a fabiázók névsorát. Azaz a németek öreg rókája, Armin Schwarz mind a 16 versenyen indul, a finn Jani Paasonen és Janne Tuohino, valamint a francia Alex Bengue pedig osztozkodik a másik autón attól függően, murván vagy aszfalton kell menni, stb.

Ezek után picivel már azt is tudni, hogy néha rajthoz állítanak egy harmadik Fabiát is, azt meg vagy a DTM-bajnok, svéd Mattias Ekström, vagy a cseh ralilegjobb Jan Kopecky terelgetheti (Janne, Jani, Jan...)

A német túraautó-sorozatban eddig audizó Ekström a Svéd ralin már letette a névjegyét, hiszen megnyerte az N csoportot. És régóta téma, hogy szívesen átnyergelne a raliba, nos ezek szerint csak akarni kell. Kopecky számára pedig maga a Fabia WRC sem ismeretlen, próbálta már a Catalunyán.

Egyelőre csak az biztos, hogy Ekströmöt nevezik hazája versenyére, a továbbiakat még meglátják, később konkretizálják - mondta Martin Muehlmeier csapatfőnök.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK