Különleges SL szériával ünnepel a Mercedes

2004.12.03. 12:25

A Mercedes-Benz az exkluzív "Edition '50" modellváltozattal ünnepli az 1954. évi New York-i "International Motor Sports Show"-n debütált legendás sportkocsi, az SL fennállásának 50. évfordulóját. A limitált széria autói nyolchengeres vagy V6-os motorral rendelhetők meg, előbbiek SL 500, utóbbiak SL 350 típusjelzéssel.

A jubileumi széria felszereltsége meglehetősen gazdagra sikerült: az "alapár" részét képezi Európa egész területére kiterjedő, DVD-alapú navigációt kínáló COMAND APS rendszer, valamint a nappabőrrel bevont, alakváltoztató és szellőző ülések. Ez utóbbiak kétféle színkombinációban választhatóak, az egyik kondorezüst/fekete, a másik designo-fekete kvarcszínű öltésekkel. Az ülések további érdekessége, hogy fejtámlákba lézerrel gravírozták bele az "Edition '50" feliratot, ami a középkonzolon is visszaköszön.

Kívülről a különleges fényezéséről ("Silver Arrow", ill. a "designo Brillantschwarzmetallic" színválaszték) az első sárvédők szellőzőnyílásairól, továbbá 18 colos felnikről és a sötétített hátsó lámpatestekről lehet felismerni a szériát. Az SL 350 "Edition 50" motorja 180 kW-ot/245 LE-t teljesít, és gyárilag ötfokozatú automata váltóval van párosítva. Az SL 500 "Edition '50"-ben 225 kW/306 LE teljesítményű V8-as motor dolgozik 7G-TRONIC hétfokozatú automata váltóval egyetemben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK