Pénteken a magyar újságírók is megnézhették közelebbről a SEAT legújabb modelljét, a harmadik generációs Toledót. A bemutató sztárvendége Fodor Rajmund volt, aki az első boldog tulajdonosnak vallhatja magát.

A SEAT alaposan belehúzott a sportos modellek gyártásába, előbb az Alteával, a szeptemberi Párizsi Autószalonon pedig az új Toledóval jelentkezett. A mérnökök teljesen átrajzolták az eddig limuzinként ismert autót, a harmadik generációs Toledo inkább egyterű (a SEAT szerint nem az), amelynek vonalvezetése erősen hajaz az Alteára.

Az új modell hamarosan, a jövő év elejétől a magyar piacon is elérhető lesz, a meghívott újságírók pénteken sajtótájékoztatón tapogathatták meg. A bemutató sztárvendége a férfivízilabda-válogatott (egyik) oszlopa, a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund volt, aki a SEAT jóvoltából az első Toledo-tulajdonos lett. Ahogy a cég fogalmazott, olyan autóval akarták meglepni a magasra nőtt klasszist, amiben akár el is terpeszkedhet.

"Gyönyörű ez a gép, csak úgy sugárzik belőle a dinamizmus" - mondta az [origo]-nak Fodor, akit elsősorban a külső nyűgözött le. "Beleülve ez az érzés csak erősödik, igazán szerencsés vagyok, hogy ilyen autóval közlekedhetek. Általában komótosan, biztonságosan vezetek, de ha sietnem kell valahova, bizony odalépek néha a gázra. Azért erre a Toledóra nagyon fogok vigyázni."

Forrás: [origo]

Az új Toledo négyféle motorral kerül a piacra, 1,6-os (102 LE) és 2,0-s FSI (150 LE), benzines, valamint 1,9-es (105 LE) és 2,0-s TDI-motorok közül lehet választani. A kétliteres FSI és TDI-erőforrásokhoz hatfokozatú sebességváltót párosítanak, az FSI-hez pedig rendelhető szekvenciális Tiptronic vezérlésű hatfokozatú automata is. A TDI a legújabb automatizált kapcsolású DSG hatfokozatú váltóval párosítható.

Az új SEAT Toledo tízezer forint híján négymilliótól indul, a 2.0 PD TDI 16 V Stylance ára 5 622 000 Ft.