Coulthard mégis a Red Bull pilótája lehet

2004.12.06. 14:02

Nagyot fordult a világ David Coulthard körül, a skót mégis a Red Bull Racingnél köthet ki. A héten tesztel is.

Dietrich Mateschitz, a Jaguar-istállót megvásárló Red Bull tulajdonosa nem igazán szavatartó ember. Kezdte azzal, hogy kívánságlistája élén David Coulthard trónol, majd néhány nappal később közölte, egyáltalán nem érdekli a skót. Múlt hét végén ismét a McLarent elhagyó klasszis megbízhatóságát, tapasztalatát dicsérte, s hogy a háttérben történhetett valami, arról a lélekben már a tesztpilótaságra is felkészült Coulthard legutóbbi nyilatkozata tanúskodik.

A 13-szoros futamgyőztest a szombaton rendezett Race of Champions gálán interjúvolta meg az Eurosport riportere, szavaiból arra lehet következtetni, 2005-ben is ott lesz a rajtrácson. "Már csak alá kell írnunk a szerződést, aztán jöhet a hivatalos bejelentés" - így Coulthard, aki hétfői, Milton Keynes-i üléspróbáját követően a héten teszteli a Red Bull versenyautóját Jerezben.

A 33 esztendős pilóta pontosan nem tudta megmondani, az általa említett hivatalos bejelentés mikorra várható, reményei szerint egy héten belül rendeződik jövője. A Red Bull másik versenyzője várhatóan az osztrák Christian Klien lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK