A jövőben a Rick Gorne angol menedzser vezetésével működő Goman Ltd. is segíti Baumgartner Zsolt Forma-1-es pályafutását.

Régóta beszélték a jól értesültek, hogy feszült a viszony Baumgartner Zsolt és Frank Tamás között, mert a menedzser több, szintén a Minardi egyik ülésére aspiráló pilótát karolt fel. Frank intézi többek között az osztrák Patrick Friesacher (őt a szomszédban már-már elkönyvelték a kiscsapat egyik versenyzőjének), valamint a régóta hazánkban élő izraeli Channoch Nissany ügyeit, s noha Baumgartnerék erről nyilvánosan nem mondtak véleményt, érezhető volt, valahogy nem teljesen elégedettek.

A levegőben lógott, hogy Franktól esetleg megválik a család, ám erre végül (vagy egyelőre?) nem került sor. Új "időszámítás" kezdetét jelzi viszont, hogy Baumgartner Antal pénteken tudatta, a jövőben a Rick Gorne angol menedzser vezetésével működő Goman Ltd. is segíti fia pályafutását. "Huszonöt éve, amióta első műhelyemet létrehoztam, híve vagyok a csapatmunkának, a jó gárdának" - mondta Baumgartner az MTI-nek. "A Forma-1 igazi csapatjáték. A pilóták, mérnökök, tervezők, szerelők, tesztelők, a menedzsment, mint a jól megolajozott fogaskerekek, összehangoltan működnek a siker érdekében. Ha szorul a fogaskerék vagy hiányzik egy fog, a rendszer nehézkesen, kevésbé hatékonyan működik."

"Éppen ezért szeretném kibővíteni a Baumgartner Zsoltot menedzselő csapatot a Rick Gorne angol menedzser vezetésével működő Goman Ltd.-del, egy olyan világszínvonalú és nemzetközi referenciákkal rendelkező irodával és annak teljes szakmai hátterével, amely Zsolt Forma-1-es karrierjét még jobb irányba terelheti. Hangsúlyozom, hogy a csapatot bővíteni kívánom a lehetőségek maximális kihasználása végett. Számomra, családom számára, valamint a népes szurkolótábornak is a legfontosabb Zsolt sikere és pozitív hazai és nemzetközi megítélése."
   
A menedzsment új tagját egy sajtótájékoztató keretén belül mutatja be hamarosan a nagyközönségnek a Baumgartner Team. Rick Gorne már több mint két évtizede tevékenykedik a technikai sportágakban, társalapítója volt a British American Racingnek (itt igazgató is volt, majd kirúgták/távozott, ahogy tetszik), s a cég hivatalos honlapja szerint 1988 óta végez menedzseri tevékenységet versenyzők mellett. A Goman Ltd. 2000 óta működik, kiemelten foglalkozik az F1-ben, a CART-ban és az IRL-ben érdekelt pilótákkal. Talán éppen emiatt merült fel nemrégiben, hogy Baumgartner a tengerentúlon folytatja pályafutását.

Az [origo] megkereste Frank Tamást, aki ma értesült Baumgartnerék döntéséről. "Baumgartner úr engem nem tájékoztatott arról, hogy szerződést kíván kötni az angol menedzserirodával" - mondta Frank. "Igaz, hogy az utóbbi hetekben kicsit megromlott közöttünk a viszony, de szó nem esett arról, hogy a családnak ilyen tervei lennének. A magam részéről sosem hallottam az angol irodát vezető úrról, teljesen ismeretlen a Forma-1-ben, ez számomra egy jelzés: el kell gondolkoznom a folytatásról."

Elképzelhető, hogy Frank leveszi a kezét Baumgartnerről, s noha ez csak később dől el, a menedzser azért kicsit csalódott. "Amikor Baumgartner úrral annak idején megállapodtunk, azt ígértem, Zsoltot bejuttatom a Forma-1-be. A szavamat álltam" - folytatta Frank, akit megkeresésünkkor Friesacher is keresett telefonon. "Nagyon biztató a helyzete, de erről egyelőre legyen elég ennyi. Kedden tárgyalok Ecclestone-nal, hamarosan az ő ügyében is döntés születik."