Montoyának gondjai vannak a McLarennel

2004.12.10. 12:03

Juan Pablo Montoyának még nem sikerült összebarátkoznia új autójával, a McLaren-Mercedesszel. A kolumbiai alulkormányozottságra panaszkodott a jerezi tesztelésen.

Juan Pablo Montoya szerdán a negyedik legjobb időt érte el a jerezi gyakorláson, ám nemcsak eredménye, új autója miatt is bosszankodott. "Sok változtatást kell még eszközölnünk, hogy a McLaren passzoljon vezetési stílusomhoz" - mondta a Williamstől érkezett kolumbiai az Autosportnak. "Erősen, mi több, nagyon erősen alulkormányozott az autó, bár szerintem ez csak a beállítástól függ. Dolgoznunk kell rajta."

Montoya (aki egyelőre csak az idei McLarent próbálta ki) a morgás mellett azért dicsért is, szerinte sikerült már megtenni néhány lépést előre. "Érezhető a fejlődés, mikor idekerültem, az alulkormányozottság a jelenleginél sokkal nagyobb volt. Úgy látszik, a többiek (Räikkönen, de la Rosa, Wurz és Coulthard) hozzászoktak ehhez, nekem viszont nehéz lenne, mert egész más autót vezettem eddig. Sok melóm van már az MP4-19B karakterének nyugisabbá tételében, jobban érzem magam a volán mögött, mint az első napokban, de még nem dőlhetek hátra."

Montoya elmondta még, nagy a különbség a Williams és a McLaren között, utóbbi teljesen más motorral és kasztnival dolgozik. "Nincs hasonlóság a két autó között, ez egy új világ" - búcsúzott az Autosport újságírójától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK