WRC-úton a Suzuki

2004.12.14. 11:04

Az összes 2005-ös vb-futamon indul a Suzuki gyári ralicsapata. Az Ignist váltó Swift Super 1600 az évad második felében mutatkozik be. A világbajnok japánok menői továbbra is az egyéni legjobb, svéd P-G Andersson, illetve a bronzérmes, brit Guy Wilks.

Kategóriájában remek évet zárt a Suzuki, hiszen mind úgy általában, csapatban, mind egyéniben verte a JWRC-mezőnyt. A svéd P-G Andersson a hétből három futamot nyerve, 39 ponttal végzett az élen, s a Renault francia ezüstérmesét, Nicolas Bernardit leszámítva csupa suzukis nyomult a topon. Hiszen a brit Guy Wilks lett a harmadik, a finn Kosti Katajamaki pedig a negyedik. 

A 24 éves Anderssonon (navigátora Jonas Andersson) és a 23 esztendős Wilksen (Phil Pugh) kívül Katajamaki és az észt Aava is Ignist hajt majd, de csak Ignist, az ötajtósat, amely tőlünk, Magyarországról, a Suzuki Sport Europe műhelyéből kerül ki.

Anderssonék a 2005-ös szezon első felében mennek csak az Ignisszel, aztán elméletileg váltanak az új Swift alapjaira épített JWRC-re (a brit bázisú, Milton Keynes-i Monster Sport Europe-tól). Az elsődleges cél címet védeni, emellett meg minél alaposabban megismerkedni az összes pályával, versennyel, ami hát a szerteszét pletykált WRC-szereplés esélyét finoman szólva is növeli...

A nem JWRC-futamokon természetesen A6-osként robognak majd a gyári Suzukik, s az is szempont, hogy világszerte hirdessék, erősítsék a Suzuki-brandet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK