Csúcsközelben a Mazda

2004.12.17. 7:39

A Mazda Motor Europe a rekordértékesítést produkáló októbert követően összesen 20 210 eladott autóval az elmúlt 12 év legjobb novemberét teljesítette. A Mazda így eddig 257 982 járművet adott el az idén, ami 22 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában.

Ezek az eredmények közel 17 ezer darabos növekedést jelentenek az 1999. évi teljes mennyiséghez képest, s a Mazda Motor Europe jó úton halad története - 1990, 1991 és 1992 utáni - negyedik legjobb éves eredményének elérése felé.

A kiemelkedő eredményt produkáló piacok között szerepel Magyarország, ahol a B széria eladása 59 százalékkal ugrott meg a tavalyi évhez képest, illetve Dánia, ahol a járműeladás 21 százalékkal emelkedett tavaly novemberhez viszonyítva.

A járművek tekintetében a Mazda3 továbbra is igen sikeres, 52 százalékkal magasabb eladási eredményeket produkált, mint egy évvel ezelőtt. Novemberben a Mazda RX-8 13, az MX-5 pedig 10 százalékos piaci részesedést ért el Európában a nem prémium kategóriájú sportkocsik szegmensében.

Egy új alapítású társaság, a Mazda Motor de Mexico segítségével a japán vállalat megkezdi járművei forgalmazását Mexikóban is. Az autókat széleskörű - önálló kereskedőkből álló - hálózaton keresztül értékesítik majd, mégpedig egy "soknemzetiségű" vezető csapat irányítása alatt, amely egyaránt kapcsolatban áll majd a Mazda japán, hirosimai és kaliforniai, Irvine-ban működő észak-amerikai központjával is.

A Mazda mexikói értékesítésének elindításako, az ország három legnagyobb nagyvárosi körzetére összpontosít, amelyek Guadalajara, Monterrey és Mexikóváros. A kezdeti, egyszerűsített kínálatot az RX-8 sportkocsi, a Mazda3 alsó-középkategóriás modell négy- és ötajtós változata, valamint a középkategóriás Mazda6 sportos szedán alkotja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK