Végre célba érne a Hungarian Dakar Team

2004.12.17. 7:39
A harmadszor rajthoz álló Liszi László bízik abban, hogy Rack Györggyel és a felújított Mitsubishi Pajeróval sikerül célba érnie a január 1. és január 16. között sorra kerülő 27. Dakar-ralin.

"Ebben az autóban már benne volt egy Dakar és egy tereprali országos bajnokság, így azokat az alkatrészeket kicseréltük, amelyeknek kopásértéke átlépte a megengedett határt" - mondta Liszi a budapesti sajtótájékoztatón, ahol a Hungarian Dakar Team szponzori szerződést kötött a Bacardival és a Duna Autó Rt.-vel. A versenyző hozzátette, hogy ez elmúlt hetekben Marokkóban járt, ahol ötnapos vezetés technikai tréningen vett részt, amely rendkívül sokat segített neki a felkészülésben. Erre szüksége is van, hiszen a jövő évi Dakar ugyan rövidebb távú lesz mint a tavalyi, ám a szervezők - gondoskodva a kellő izgalmakról - kevesebb navigációs pontot helyeznek el az útvonalon.

A 2005-ös futam a tradicionális útvonalat követi: Európa után Marokkón, Mauritánián, Malin és Szenegálon át vezet az út egészen a Rózsa-tó partján lévő Dakar városáig. A 16 nap alatt közel 9 ezer km-t kell megtenniük a versenyzőknek. A magyar színeket a tervek szerint három autó, két motoros és két kamion képviseli.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK