Atkinson is az elitben

2004.12.20. 15:48

A 2003-as világbajnok, norvég Petter Solberg és a francia Stephane Sarrazin mellé az ausztrál Chris Atkinsont ülteti gyári Impreza WRC-be a Subaru ralicsapata. És visszatér - privát Peugeot-val az 1994-es világbajnok Didier Auriol!

Chris Atkinson 25 éves, remek évet zárt. Villogott hazájában, illetve a térségben, sőt azon a pár vb-futamon is, amelyen rajthoz állt (kiváltképp a számára hazai versenyen, ahol N-es Subaruval ötödik lett).

"Chrisszel, Petterrel és Stephane-nal úgy gondolom, miénk a legdinamikusabb csapat" - mondta David Lapworth csapatfőnök. "Lenyűgözött, ahogy Atkinson teljesített ebben a szezonban. Úgy gondolom, Ausztráliában megmutatta, ahol leggyorsabb szakaszokat futott és nem egy, nála sokkal tapasztaltabb pilótát utasított maga mögé."

"Chris már bizonyította, murván mennyire jó, Stephane pedig aszfalton brillírozott. Most lehetőségük van minden pályán, minden felületen tapasztalatot gyűjteni és fejlődni. Természetesen van némi kockázat a stratégiánkban, de az a célunk, hogy megtaláljuk a jövő bajnokát."

Atkinson meg persze áradozott: "Fantasztikus esélyt kaptam. Bőven van még mit tanulnom, de az aszfalton zseniális Stephane-nál és az összes versenyen győzelmi sansszal induló Petternél jobb tanárokat nem is kívánhatnék magamnak. Nagyon keményen dolgoztam, és most bebizonyíthatom, hogy egy auszi nemcsak Ausztráliában gyors."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK