2004: stagnáló autópiac, bővülő választék

2004.12.27. 13:06

A 2004-es autószalonokat és az újdonságokat végignézve folytatódik a kategóriákat összemosó és a kategóriák között lavírozó rétegmodellek diadalmenete. Ebbe minden méretosztály beletartozik. Olyan minik képviselik az alsó rétegeket, mint a Fiat felújított ötszázasa (Trepiuno), vagy az előbb említett japán francia trió.

A keménytetős kabriók minden méretben elérhetők, az Opel Tigra az alsó réteget képviseli. A nemsokára megvalósuló VW- és Ford-tanulmányok a középkategóriában próbálják majd a Peugeot 307 CC, Renault Megane Coupé Cabriolet uralmát megdönteni. A minibuszoknál szintén óriási választékot találni minden méretben. A drágább prémium-modellek között a kétszínű fényezésű Lancia Ypsilon különkiadás is feltűnt.

Az év történéseinek vázolását egy örömteli áttöréssel zárjuk: az esztendő elején az Egyesült Államok és Kanada újságírói az év autójának választották a Toyota Prius II-t, felénk ezt az elismerést az ősszel kapta meg a japán kétéltű. Ezenkívül a jenkiknél végre sikerült hibridfronton komoly áttörést elérni, mert a Ford Escape is megjelent a frontvonalon.

BA

Előző
Következő