December 29-én, este hétkor még csak az adminisztratív gépátvételen volt túl a Szalay Dakar Team, amely az idén az Opel Frontera versenyautón kívül két szerviz- és egy versenykamionnal képviselteti magát a Dakar-ralin.

"A csapat rendben megérkezett Barcelonába, és bár a fele mezőny még nem vett részt a gépátvégtelen, már eddig is jó néhány ismerőssel találkoztunk - mondta Szalay. - A gyári csapatok közül például a Nissanra csütörtökön került sor, úgyhogy mi Colin McRae-vel együtt tudtuk le a papírmunkát. Beszélgettem a Volkswagen-csapat főnökével is, aki német márka lévén próbált a lehető legtöbbet segíteni nekem. A technikai tanácsok mellett elmondta, hogy az ő csapatuk az idén ötvenháromezer kilométert tesztelt, ennek is köszönhető az ugrásszerű fejlődés. S hogy ebben mi nekünk a jó? Semmi, ha csak az nem, hogy felajánlotta, jövőre esetleg az egyik tesztjükön csatlakozhatunk hozzájuk. Abból pedig már rengeteget lehetne profitálni."

Szalay Balázs és Bunkoczi László közösen a második Dakarjára készül (ez az első idény, amikor a mérnökember ugyanazzal a navigátorral vág neki a versenynek, mint egy évvel korábban, ezért nagy reményeket fűz a dologhoz), és mind a ketten egyetértenek abban, hogy jó lenne már túl lenni a hosszadalmas adminisztráción, hiszen ilyenkor semmi sem történik, pedig ők már nagyon szeretnének versenyezni.

A négy magyar autós egység közül egyébként egyedül a viadal távját már kétszer teljesítő Szalay számára írták elő szerdára a technikai ellenőrzést (plusz ide tartozik még a három motoros), a többiek csütörtökön következnek - áll az [origo]-hoz eljuttatott sajtóközleményben.