Kíváncsiak voltunk, kedves olvasóink ugyan mit vennének a nemrég nyílt fővárosi Ferrari/Maserati boltban.

November végén gyönyörű szalon nyílt Budapesten, benne meseszép Ferrari és Maserati személygépjárművekkel, és hát merész tervekkel - évi 6 Ferrari és 20 Maserati értékesítésének reményében.

Apropó, nézzen be a szalonba!

Nosza, feltettük a kérdést (feltételezve, kedves olvasóink közül nem kevesen már el is indultak a Váci útra): Ön mit venne? Botormód kihagytuk a 360-as Modenát, bevettük viszont a meccsbe az MC12-es übersportkocsit, amit hát közúton, főleg magyar közutakon vezetni ha nem is agyament, de finoman szólva is érthetetlen ötlet. Ha csak szabaddá nem tesznek érte egy fél várost, node nem vagyunk Schumacherek, de még Baumgartnerek se.

Szóval az lett az eredményféle a több mint 14 ezer szavazatból, hogy az [origo] autós felhasználók nagyja igen racionálisan egy F430-as kis Ferrarit tenne magáévá, tudna magáénak (29,9%). Igazuk is van, hiszen amellett, hogy ő az új, úgy tudni, kezelhető jószág, hiába vadállat, hiába versenytechnikás, akár egy röpke bevásárlást is meg lehet véle ejteni.

Második lett az 575 Maranello, amit mi a Ferrari-névnek is betudunk (23,1%), aztán alig lemaradva a Maserati lélegzetelállító limuzinja, az új Quattroporte (22,1%). Sophia Loren fiának magyarországi esküvője mindenképp használt a modell (el)ismertsége szempontjából.

Forrás: Autó-Motor

Ő itt éppen a hőstenor, de úri passziós képeket is ajánlunk

Szakadék, és szép sorban következik a többi Maserati: Spyder (8,4%), Coupé (8,1%), MC12 (4,3%) és a GranSport (4,0%). Nos, utóbbi csúnya leszereplését magyarázzuk azzal, hogy takarékosságilag csupán GS-ként várta a szavazatokat, és talán így nem tudták a kedves olvasók, milyen brutális és dögös fenevadot nem szeretnének. Pedig szeretnék, az biztos. Mi is. Köszönjük a részvételt, és ígérjük, csorgatunk még nyálat.