Concept-X néven egy egészen egyedülálló formájú és technikai megoldásokat felvonultató szabadidőautót mutatott be a Suzuki amerikai részlege.

A márka kínálatában korábban nem szerepelt hasonló kategóriájú jármű, így érthetően nagy érdeklődéssel fogadták Detroitban a Concept-X-et, amely - némi módosítássokkal ugyan - jövőre már a szalonokban csilloghat. A hobbiterepjárónak titulált járgánnyal a Suzuki gyakorlatilag felvonultatja az összes technikai újítását. Ilyen például a Concept-X orrába épített, vadiúj 3,6 literes V6-os motor, vagy a szintén friss fejlesztésű 4GO névre keresztelt összkerékmeghajtási rendszer.

Az autó külseje meglehetősen futurisztikusan fest a széthúzott és ledekkel teletömött lámpákkal, valamint az ék alakú orrésszel, amin nincs légbeömlő nyílás. A terepjárós jelleget krómszínű küszöbökkel és első-hátsó díszítőelemekkel próbálták kidomborítani, amit 20 colos alufelnikkel fejeltek meg.

A beltér hangulata ugyancsak űrhajósra sikeredett; a székek olyan benyomást keltenek, mintha éppen Han Solo alól rántották volna ki őket, de a műszerfal is elmehetne akármelyik sc-fi kellékének. Az utasok kényelméről egyébként műholdas tévékészülék és DVD lejátszó gondoskodik egy esetleges csillagközi túrázás során.