Bitter új csapattal vág neki az Endurance-vb-nek

2005.01.17. 14:51

Egy sajnálatos balesett miatt Bitter Sándor csapata, a Honda gyári támogatását élvező Wilding Racing Team kénytelen volt visszalépni az Endurance-vb-szerepléstől. Szerencsére a magyar versenyző számos új ajánlatot kapott, így egy másik csapat és márka színeiben fog indulni a hosszú távú megmérettetéseken.

Bitter Sándor csapata, a Wilding Racing Team (Honda Austria) hivatalosan is bejelentette, hogy nem indulnak az idei Endurance-vb-n, tekintettel arra, hogy a csapat főnöke, Erwin Wilding - egy sajnálatos motorbaleset miatt - még mindig kómában van. A csapat tagjai abban a reményben váltak el egymástól, hogy a 2006-os versenyszezonra minden rendbe jön, és a csapat fel tud készülni ismét a vb-szereplésre.

A szabaddá vált Bittert többen is megkeresték, ám ő végül is az osztrák Mandy Kainz ajánlatát fogadta el, aki Suzuki Austria néven indít egy vadonatúj csapatot. A Suzuki Austria csapatának hivatalos bemutatkozása március 28-án Assenben lesz, ám a teszteléseket már februárban elkezdik. Bitti egyébként két másik magyart is hozzásegített a vb-n való szerepléshez: Rosivall Ágoston Bitti tavalyi csapatánál fogja a gumikat koptatni, míg Vida Tibi a gyári támogatású MV Aguszta csapatnál kapott lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK