Széles? Nagyon széles! - JE Design Seat Leon

Egy kis exhibicionizmus azért kell ahhoz, hogy az ember ezzel a Seattal induljon az esti cirkálásra. De aki az alig észrevehető, szerény tuningot kedveli, az a német JE Designnál úgyis rossz helyen jár.

A cég olyan vevőkre rendezkedett be, akik szeretik felhívni magukra a figyelmet. Az biztos, hogy ezzel a tűzpiros, Wide Body készlettel megtoldott Seat Leonnal lehetetlen elbújni. Már az agresszív első lökhárító, a Ram Air Intake számára készült légbeömlőkkel és a szellőzőkkel telerakott motorháztetővel elég ahhoz, hogy a Seat minden pillantást magára rántson. A járgány a csodálkozó tekintetekre összehúzott, szigorú szemekkel válaszol a xenon fényszóróin lévő szemöldökök alól.

A Leon Wide Body az oldalanként 3,5 cm-es sárvédő-szélesítésekről kapta a nevét. Előbbiek között húzódnak végig a küszöbspoilerek, amelyek a kerekek között is biztosítják a kellő szélességet. A front formanyelvét beszéli a hátsó rész is: a hátsó kötény a kétrészes diffúzorral igazán izmos karakterre vall. Jól illik hozzá a háromrészes hátsó szárny is, amely állítható dőlésszögű vízszintes részével nagyobb leszorítóerőről gondoskodik.

Teljesen egyedi viszont a hátsó lámpák formavilága. A különálló fék- és indexlámpák körül 12 db led tolmácsolja a spanyol gép sportos temperamentumát. S ha már itt tartunk: a hátsó sportdobból 4 db 90-es végen keresztül jut nagyvilágba a Leon erőtől duzzadó hangja.


Az úttesttel való kapcsolattartást egy állítható magasságú, KW futómű és a JE Design kínálatában szereplő 10x18-as, Visage felnik biztosítják, a 265/30-as gumikkal szövetségben. Egy ilyen agresszív optika természetesen a teljesítménnyel szemben is elvárásokat támaszt. A Leon pedig nem tesz üres ígéreteket: az 1,8-as turbómotor teljesítményét az elektronika módosításával 180-ról 200 LE-re emelték.

(T&S)