A hazánkban 2004 novemberében bemutatott modell több díjat nyert Európában, valamint Az év autója lett Nagy-Britanniában, Portugáliában és Horvátországban is.

Nagy-Britanniában Az év autója díjat ítélték a C4-esnek az Auto Express című magazin olvasói. A szavazáson 20 vetélytárs közül került ki győztesen a C4, olyan modelleket utasítva maga mögé, mint a Ford Focus, a - nálunk Opel néven forgalmazott - Vauxhall Astra vagy a Toyota Prius. A legnépszerűbb brit autós hetilap olvasói rendkívül nagyra értékelték a modell hi-tech megoldásait, így a rögzített központi részű kormányt és a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszert.

Ugyancsak a Citroën C4-es nyerte a Top Gear című elismert brit televíziós magazin első díját az Awards 2005 választáson. Az elismerés egyaránt szólt a C4 eredeti stílusának és egyedülálló, innovatív megoldásainak.

Az Olasz Autós Újságírók Szervezete (UIGA) a Legszebb autó díjat a C4-esnek ítélte kategóriájában, sőt az Auto Europa 2005 címmel is ezt a modellt tüntette ki.

Portugáliában is a Citroën C4-esnek ítélte Az év autója díjat a 23 tagú, autós újságírókból álló zsűri. Ezen felül a modell 1.6 HDi motorral szerelt ötajtós, Exclusive változata Az év családi autója díjat szerezte meg. Az AX 1988-as Év autója győzelme óta most először nyerte el Citroën modell a neves szakmai díjat.

Autós újságírók Horvátországban is Az év autójának választották a Citroën C4-est, sőt egy az autóiparban tevékenykedő szakértőkből és kutatókból álló zsűri a legjobb designért járó díjat is ennek a modellnek ítélte.

A Citroën mindig híres volt műszaki újításairól, melyeket az elmúlt két évtizedben csak egy-két modellben alkalmazott. Az elmúlt pár évben azonban új irányt vett az autóipar fejlődése, így a gyár újra bevetheti különlegesnek számító műszaki megoldásait. Ilyen például az AFIL, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az irányítható fényszórók, a sebességszabályozó és -korlátozó berendezés vagy az optimalizált formájú vezetőoldali légzsák. Az ötajtós és kupé kivitelben forgalmazott C4 az EuroNCAP töréstesztjén ötcsillagos minősítést kapott.