Mexikói túrhatja ki Baumgartnert a Jordantől

2005.01.27. 9:31

Elképzelhető, hogy mexikói pilóta vezeti idén a Forma-1-es Jordan-istálló egyik autóját. Baumgartner esélyei csökkenőben.

A 29 éves, jelenleg a Champ Car-sorozatban veresenyző Mario Dominguez csütörtökön utazik Torontóba, hogy találkozzon az istálló új tulajdonosával, Alexander Shnaiderrel. "Óriási lehetőség nyílt meg Mario előtt, már csak egy lépésre van attól, hogy vezethesse a Jordant" - mondta Henri Luzet, a pilóta menedzsere.
   
A Midland Group (amelynek kívánságlistáján egyébként a BAR tesztpilótája, Anthony Davidson is szerepel) hétfőn vásárolta meg a Jordan csapatot, amelynek működési költségeit a jövőben nagyrészt orosz üzletemberek állják. Az istálló idén Jordan Grand Prix néven indul a 19 futamon, az autó neve Jordan Toyota EJ15 lesz, a motort ugyanis a Forma-1-ben ugyancsak szereplő Toyota adja. Az üzleti csoport - amelynek élén a Kanadában élő, orosznak született, s Izraelben felnőtt Shnaider áll - azt tervezte, hogy csak jövőre kapcsolódik be az autósport elitkategóriájának vérkeringésébe az F1-et jól ismerő Dallara segítségével.

A Jordan egyik ülésére Baumgartner Zsolt is pályázik, Dominguez esetleges szerződtetésével azonban szinte teljesen esélytelenné válik a magyar pilóta. Ennek oka, hogy Shnaider mindenképpen szeretne orosz pilótát is a csapatban látni, s ugyan elképzelhető, hogy végül nem talál megfelelő jelöltet, a magát hosszú hónapok óta tartó hír szerint a motorért cserébe akkor is a Toyota ültetheti kiválasztottját az egyik sárga versenyautóba.

A Midland ígérete szerint hamarosan eldől, kik ülhetnek be a Jordan-Toyotákba. Az új vezetés tervei szerint az EJ15-ös bemutatója Moszkvában lesz, a tervezett időpont február 25. A sztárvendég Vlagyimir Putyin lehet: a Midland már elküldte a meghívót az orosz elnöknek, ám egyelőre nem tudni, ott is lesz-e a "díszbemutatón".

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK