A Volkswagen tavasszal dobja piacra Európában a legújabb kisautóját, ami a hazánkban szinte ismeretlen Lupo helyét veszi át a modellpalettában. A Fox számos variációban készül majd, így lesz szabadidőautó- és sportváltozata is.

Az új VW Fox érdekessége, hogy Brazíliában fejlesztették, ahol ráadásul már régóta kapható különféle változatokban. Európába várhatóan csak a háromajtós kivitel érkezik, némileg átdolgozott külsővel és felszereltséggel. A tavasz vége felé forgalomba kerülő Fox olcsóbb lesz, mint a jelenlegi Lupo, így alaposan megtépázhatja a Fiat Panda vagy a Citroen C2-es eladási statisztikáit.

A Fox több változatban is készül majd, így érkezik egy sportos kivitel Fox Pepper néven és előreláthatólag jövőre már Európában is kapható lesz a Fox "terepjárosítót" változata a Cross Fox. A motorkínálatot tekintve a Fox megörökli a Lupo benzin és dízelerőforrásait. A Fox egyébként igazi sikertörténet lett Brazíliában, tavaly 65 ezret adtak el belőle, aminek köszönhetően a VW növelte is a termelést: a tavalyi 195 helyett 2005-ben 215 ezer Fox készül a brazíliai gyárban. A konszern Európában százezer darab eladásával számol.