Új taggal bővült a Szalay Dakar Team: a Szalay Balázs, Bunkoczi László autós pároshoz (Opel Frontera) és a Darázsi Zsolt, Tagai Róbert, Szalai Norbert kamionos trióhoz (MAN) csatlakozott az idei Dakar-ralit a 27. helyen záró motoros, Varga Ákos.

A KTM-es pilóta teljesítménye azért is figyelemreméltó, mert ez volt az első sivatagi show-ja, mi több, most először látott életében homokdűnét. A tapasztalatlanságát azonban ellensúlyozta motoros tudásával, így a negyedik legjobb újoncként ért célba a világ legnehezebb terepralis megmérettetésén.

"Nagyon örültem, amikor Balázs felajánlotta, hogy versenyezhetek a csapatában" - mondta a győri Varga Ákos. "A jövőben a csapat szervizkamionja hozná az alkatrészeimet és kapnék egy magas szintű szervizhátteret is. Ez hatalmas lehetőség számomra, és nagy lépés afelé, hogy folytassam a sivatagi versenyzést."

Varga Ákos a 27. Dakar-ralin a 27. helyen végzett, győri kollégája, a szintén elsődakaros és ugyancsak KTM-es Nagy Péter 81. lett. A harmadik magyar motoros, Hermann Henrik nem ért célba, a Magyar Motorsport Szövetség elnökét egy verseny előtti balesetben "szerzett" sérülés hátráltatta.

Varga Ákos zseniális teljesítménye az Eurosport stábjának érdeklődését is felkeltette, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy kamerát szereltek a bukósisakjára.

Képek a 27. Dakar-raliról