Teljesen meglepő koncepcióval állt elő egy francia gumiabroncsgyár még januárban, Detroitban. Egy olyan, defekt-, sőt levegőmentes gumi koncepcióját ismerhette meg a nagyközönség, mely talán új korszak beköszöntét jelentheti az autóiparban.

 A Tweel névre keresztelt koncepció lényege, hogy a futófelület nem hagyományos módon, oldalfallal, hanem rugalmas küllők segítségével kapcsolódik a felnihez. A gumicsere sem történhet szokványosan, mivel a felni és a gumi elválaszthatatlan egymástól, így a két alkatrészt csak együtt lehet cserélni. Ezzel a kényelmesedő autósok számára viszonylag bonyolult logisztikai problémát jelentő téli-nyári gumiváltási procedúra egy egyszerű kerékcserére korlátozódhat, melyet akár otthon, a garázsban is el lehet végezni. Ezzel együtt feleslegessé válik a guminyomás rendszeres ellenőrzése is, és a múlté lehetnek a hidegben nyomást vesztő, azután nagy sebességnél túlmelegedő gumik.

A Tweel egyszerre többféle problémára kínál megoldást. A már említett defektmentesség mellett legfőbb erénye a súlycsökkenés, hiszen ebből a szempontból a kerekek jelentik az autó egyik pontját, melyen az elmúlt években a modern abroncsok és felnik sem tudnak áttörő sikert hozni.

A levegővel felfújt gumik, valamint a felnik viszonylag behatárolt kényelmet nyújtanak, és a magyarországihoz hasonlatos rossz utakon akár meg is sérülhetnek, mely balesethez vezethet. A Tweel függőleges irányban rugalmas "küllői" segítségével javul a rugózási komfort, és csökken az oldalirányú elmozdulás, melyet a mai gumikban, még igen kicsi oldalfal-magasság segítségével sem tudnak teljesen kiküszöbölni a gyártók. 

Bár a Tweelt a Michelin egy Audi A4-esen prezentálta a kiállításon vetített filmen, az abroncsot egyelőre kis tömegű és alacsony sebességű járműveken kívánják szériagyártásba állítani. Ilyen például a Segway új modellje, a Concept Centaur, mely az extrém járműveket tervező gyár legújabb termékeként újabb alternatívát kínál a környezetkímélő és gyors személyszállításban. A kiállításon bemutatott másik felhasználási mód a svájci és spanyol tudósok által mozgássérültek számára tervezett, iBot lesz. Az intelligens vezérlésű kerekesszék giroszkópok segítségével képes két keréken egyensúlyozni, és így könnyedén leküzdhetővé válnak a mozgáskorlátozottak számára legnagyobb akadályt jelentő lépcsők és útpadkák.