Az Alfa Romeo egy milánói művészeti galéria után Brerának nevezte el a GTV utódját, amely március elején, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek.

A tervek szerint a Brera 2005 végén kerül piacra, mégpedig egy modelloffenzíva előfutáraként, amelynek keretében még idén bemutatkozik a 157-es és a Spider utódja is. A 4,41 méter hosszú, 1,83 méter széles, és ahogy az auto, motor und sport című szaklap fogalmazott, 1,37 méter "lapos" 2+2 üléses kupé az Alfa Romeo újonnan kifejlesztett prémium platformján alapul, ahogy a szintén Genfben debütáló új 157-es is. A Spider-utódról várhatóan ősszel, a Frankfurti Autószalonon rántják le a leplet.


Méreteit tekintve a kétajtós Brera inkább hajaz a GT Coupéra, mint a GTV-re, kezdetben három motorral lesz kapható. Egy négyhengeres 2,2 literessel (185 LE), hathengeres 3,2-essel (260 LE), valamint egy 200 lovas, 2,4 literes turbó dízellel. Az 1,8-as alap benzines később érkezik.


A Brera elsőkerék-meghajtású, extraként kérhető négykerekes változata is. Hatsebességes automata vagy kézi váltó jár hozzá, belső teréről egyelőre nincs információ. Annyi bizonyos, hogy a tanulmányt elektrokróm üvegtetővel szerelték fel.