Itthon már idén sem ralizik a Citroën

2005.02.01. 14:53
A PSA Peugeot Citroën csoport 2004. év végi bejelentésének következményeként, amely szerint a konszern 2006-tól mindkét márkával kivonul a raliversenyzésből, a Citroën Hungária nem indít csapatot az idei magyar ralibajnokságban.

Négy sikeres év és kilenc bajnoki cím után befejezi a versenyzést a Citroën-Total Rallye Team. Míg a világbajnokságon szereplő két csapat 2005 végéig kapott haladékot, addig számos nemzeti bajnokságban, így Magyarországon is, a Citroën már az idén befejezi a rali támogatását.

A Citroën Hungária büszke a Citroën-Total Rallye Team felejthetetlen négy évére és kiváló eredményeire, hiszen a Bútor Róbert, Tóth Vilmos páros a Citroën Saxo Kit-carral, majd a Saxo Super 1600-assal 2001 óta kilenc (négy A6-os, három F2-es és egy-egy Super 1600-as, valamint A csoportos) bajnoki címet szerzett.

Hogy Bútorék milyen autóval, milyen kategóriában folytatják, még nem tudni. Ami a világbajnokságot illeti: a C4 WRC fejlesztésével leálltak, a 2003-ban és tavaly is győztes Citroën a szezont (és ideiglenesen vagy végleg a ralit) a Xsara WRC-vel teljesíti. A Peugeot a 206-os egyeduralkodását követően egy évvel ezelőtt vetette be a 307-es versenyautót.

Ha a C4-est nem is, a JWRC-ben igyekvő C2-est azért még útjára indította a Citroën, az 1995-ös világbajnok Colin McRae pártfogoltja, Chris Meeke meg is nyerte vele az évadnyitó Monte-carlói ralit. Ahogy az elitben is a címvédő Sebastien Loeb diadalmaskodott a Xsarával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK