F1: pokolian gyors az új Renault

2005.02.03. 11:14

Egyelőre minden várakozást felülmúlóan teljesít a Forma-1-es Renault-istálló új versenygépe, az R25-ös.

Szerdán a Renault sikereitől volt hangos a valenciai ring, a helyi teszt második napján Fernando Alonso és Giancarlo Fisichella is remek időeredményeket produkált. A legjobbnak ugyan keddhez hasonlóan ismét csak Alexander Wurz bizonyult, de a McLaren osztrákja a tavalyi autóval gyakorolt: az újak közül egyelőre a franciáké tűnik a legütősebbnek.

Még akkor is, ha különböző kisebb problémák miatt Alonsónak és Fisichellának többször meg kellett szakítania a programot, a változtatásokra rendre jól reagált az R25-ös. A spanyol egészen 1:09.992-ig jutott, ez mindössze egy másodperccel rosszabb Kimi Räikkönen tavaly februári pályacsúcsától. Máris beigazolódni látszik tehát néhány szakértő jóslata, akik szerint szabályváltoztatások ide vagy oda, a Forma-1 nem fog jelentősen lelassulni 2004-hez képest.

Jellemző a Renault tempójára, hogy a BAR tesztpilótája, Anthony Davidson tapadni próbált Fisichelláékra, néhány kör múlva azonban belátta, feleslegesen erőlködik. "Pokolian gyorsak" - magyarázta Davidson a boxban. "Megpróbáltam a nyomukban maradni, de egyszerűen nem ment." Fisichella szerényen annyit mondott az újságíróknak, "sokkal versenyképesebbek vagyunk, mint a többiek". Aztán hozzátette: "tényleg kiváló az új autó!"

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK