Elektronikus kütyük garmadája (ABS, EBD, VDC, ASR) figyeli folyamatosan az autó állapotát, illetve a vezető cselekedeteit, ezért nagyon komoly partizánakció kell ahhoz, hogy kilinccsel előre kanyarodjunk (de megoldható)! A hidraulikus fékrendszer kétkörös, a stabil úttartásról meg a Forma-1-ből átvett kettős keresztlengőkaros első futómű, és az Alfa Romeónál továbbfejlesztett MacPherson hátsó híd gondoskodik.

Forrás: [origo]

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy nem hintázik a 166-os, hanem meglepően feszesen tapad az útra. A futómű hangolásán érezhető az olasz mérnökök azon naivitása, mely szerint Európa nagyobb felét rendes aszfalt fedi, így a kivételt képező Budapesten többször is előfordult, hogy felütött valamelyik első kerék. A cintányér nagyságú tárcsafékek ugyancsak sportosan dolgoznak, bár egy ilyen nehéz kasztni és motor mellé előre kitervelt emberölési szándék lenne egy gyenge fékrendszer társítása.

Pénz, presztízs

8 870 000 forintért ülhetünk 166-os Alfába, ezért kétliteres benzines jár Progression felszereltséggel. A legdrágábbik a 3.2-es V6-os Distinctive szinten 14 065 000 forinttól, ezért a pénzért ugye 240 lóerőt kapunk 6 sebességes kézi váltóval párosítva. A legolcsóbb dízelbe 9 370 000-től csüccsenhetünk, tesztautónk pedig az új 2.4-es JTD-vel, a Multijet technikával, Distinctive felszereltséggel és ötgangos automatával 11 470 000 forintot kóstál.

Nem kevés, persze, és hát audis (mercedeses, BMW-s, satöbbis) presztízse messze nincsen az Alfa Romeónak - legalábbis a prémiumkategóriában. Annál inkább az a hír járja róla, róluk, az Alfákról (az olasz autókról), hogy még mindig nem megbízhatóak, a minőség finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, az értékvesztés meg gyors és jelentős. Nos, bizonyára van igazság ezekben a megállapításokban, de, hogy csak a 166-os esetét vegyük: olcsóbb, mint a konkurencia java, felszereltségben, technológiában nincs lemaradva, szépsége pedig feledteti hibáit, hiányosságait.

Szóval ha meg akar jelenni, ha ki akar tűnni, ha sportosan elegáns, ha a méret is lényeg (azaz nem elég a 156-os), ha van ennyi pénze, vagy ennyi pénze van, menjen be a boltba, és kérjen egy 166-os Alfa Romeót. Válassza nyugodtan a 2.4-es Multijettel és az automata váltóval, gyönyörködjön benne nap mint nap, ha meg kedvenc benzinkutasa megorrol, mert ritkán jár tankolni, adjon neki egy fényképet, had' gyönyörködjön ő is.

Nógrádi Attila, Kántor István