Német módi - Seat Leon CupraR

Olyan korban élünk, amelyben a leghihetetlenebb dolgok is megtörténnek. Azon sem lepődünk meg, hogy a már eleve szupersportos Seat Leon Cupra R-t sikerül valakinek még sportosabbá tennie.

Úgy tűnik, valóban nincs lehetetlen. Egy német mestertuner, Peter Gründl erre kellő bizonyítékkal szolgál.

A Leon topmodelljét a GP-Tuning műhelyében először is a vevő kívánsága szerint közelebb viszik a földhöz, majd az ezáltal javuló útfekvést 19"-os, Audi A8-utánzat, S-Line felnikből és 215/35-ös gumikból álló kerékgarnitúrával teszik tökéletessé. Ez amúgy nélkülözhetetlen, hiszen a chippel meg- változtatott vezérlőelektronika és a nagyobb turbónyomás miatt a Volkswagentől származó motor bizonyíthatóan 270 LE-t teljesít.

A következmények miatt szerencsére nem kell aggódni, a pilótafülkében ugyanis Recaro sport- ülések tartják az utasokat biztonságban, és szükség esetén az olasz szakértő, a Brembo által kifejlesz- tett méretes fékek gondoskodnak arról, hogy a sebesség egy pillanat alatt hőenergiává alakuljon.


A veleszületett dinamikus spoilerek ellenére a GP-Tuning-féle Cupra R megjelenése olyan visszafogott, hogy már jó párszor varázsolt döbbenetet a mit sem sejtő közönség arcára.

(Forrás: Tuning&Stereo)