Új aszfaltszaggató a BMW-től

Az erőgép német receptje: vegyél egy szuperkönnyű alu-magnézium ötvözetű, háromliteres, hathengeres erőforrást és építsd bele egy viszonylag kicsi ötajtós karosszériába - így születhetett a 130i.

Az új 1-es széria sportmodellje minden bizonnyal levakarhatatlan vigyort varázsol vezetője arcára. Elég csak beleolvasni a műszaki adatokba: 285 lóerő és 300 Nm nyomaték, gyorsulás álló helyzetből 100 km/órára 6,2 másodperc alatt, és 250 km/órás végsebesség.

Az új 1-es erőforrása a 330i-ben és a 630i-ben és a Z4-ben már korábban bemutatkozott, a BMW saját fejlesztésű, változó szelepvezérlésével együtt, melyet a kipufogószelep sebességfüggő nyitása, illetve zárása egészít ki. A váltó hatsebességes kézi kapcsolású, az autó pedig természetesen hátsókerék-meghajtású.

A 130i-t néhány apró részlet különbözteti meg a már piacon lévő testvérétől. Ilyen például a krómozott, klasszikus BMW-vese alakú hűtőrács, a 17 colos alufelnik, a dupla krómozott kipufogó, a sportülések, és a bőr bevonatú kormány. Az autóhoz BMW Business rádió jár cd-lejátszóval, valamint hat légzsák.

A BMW 130i-t először márciusban szemlélhetik meg a sebesség szerelmesei, a Genfi Autószalonon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK