Szabó Gergő közönségkedvenc. Szerették, amikor a sárga Golfot nyúzta, látványosan terelte az Octaviát, és a Focusszal is voltak maradandó kanyarok... Egy sorsdöntő szponzortárgyalás után beszélgettünk.

Fussunk neki - folytatódik a népszerű sorozat!

- Az már biztos, hogy a Sumava Rallye-n nem indulsz a nevezés ellenére, hiszen akkor most nem tudnánk beszélgetni, kint tréningeznél... Nézzünk kicsit távolabbra! Mivel megy idén Szabó Gergő a magyar bajnokságban?
- Sajnos amiről korábban beszéltünk, az beigazolódott, nem versenyzünk WRC-vel, viszont az N csoportban vesszük fel a kesztyűt!

- Tényleg??
- Igen! Tényleg! Meglepődtél, ugye? Nem nagyon jellemző, hogy valaki visszaül WRC-ből egy N-es autóba. Imádom a kis drága Fordot, de a ralit jobban szeretem! Kimaradt az életemből ez az N-es menés. és ezért talán különösen izgat a dolog. Ugyanúgy készülünk, abszolút nem vesszük komolytalanra a dolgot. Mentem már F2-essel, mentem WRC-vel, N csoportban utoljára 10 évvel ezelőtt mentem egy Cosworth-tal, ami azért nem hasonlítható össze a mostani top autókkal. Izgat a dolog.

- Dumálhatsz róla sokat, de gondolom, azért ennek anyagi okai vannak, hogy nem a Focust rúgjátok be a versenyekre...
- Igen, természetesen csakis. Nem állt össze az a költségvetés, amit szerettünk volna. Úgy érzem, hogy egy N-es autóval profi módon végig tudjuk csinálni a szezont. Profi csapatot csinálunk, két egyforma autó a terv...

- Tudjuk, hogy milyen autókról van szó?
- Persze! Két Mitsubishi.

- Ezek újak, bérautók, ti építitek?
- Nincs még meg. Lehet, hogy béreljük, lehet, hogy megvesszük őket. Vannak tárgyalások a WRC bérbeadására, az anyagi bázisunkat erre tudjuk építeni, valamint a támogatók segítségére. Nagyon remélem, hogy a többi támogató kitart mellettem...

- Kik maradtak?
- A Castrol biztosan. Bízom benne, hogy a Bomba! is és a még a Nokia.- Ki fog navigálni?
- Természetesen Kerék Balázs! Bazsi ugyan megcsillogtatta vezetői tudását a Mikulás Rallye-n, ahol Őry Tamással mentek egyet a Subaru Legacyval, de azt mondta, inkább idén is maradna a jobb oldalon... :)

- Tehát van egy kiadó WRC-tek? Milyen állapotban van a Focus?
- Rajtrakészen! Pont emiatt is fájt a szívem, hiszen soha nem álltunk így év elején, hogy van egy bajnokesélyes autónk. Autónk van, viszont versenyezni nem maradt pénzünk. Emiatt bánt egy kicsit a dolog. Jó lett volna a WRC-vel egy évet gondmentesen végigcsinálni, de most ugyanannyira izgat ez az N-es történet. Még nem is ültem ilyenben, még a J1-ben sem.- Akkor van motivációd, ugye?
- Hát hogyne lenne! Persze! Meg szeretnénk nyerni az N-es bajnokságot!

- Mi pedig szeretnénk Szabó Gergőt szépen autózva látni az idényben!
- Más egy kicsit, biztos hozzá kell szokni, de majd megpróbálunk gyorsak lenni!

- Van arra remény, hogy a Focust lássuk itthon?
- Igen, úgy gondolom, hogy igen. Van rá érdeklődő. Ha sikerül megállapodnunk, akkor azért még én is szeretnék menni vele...- Reméltem, hogy ilyet is hallok tőled! :)
- Egy Deutschland Rallye-ra szeretnék vele elmenni. Egy komplett N-es szezon van tervben, és a német futam előtt még menni szeretnék a WRC-vel valamelyik cseh futamon, hogy egy kicsit visszaszokjak. És utána vb...

- Azért ez mindenképp jobban hangzik, mint amiről még múlt héten szólt a fáma...
- Igen, persze! Gondolkodtunk sokat, és bennem volt, hogy valamit kellene csinálni. Nem az a legfontosabb, hogy WRC-vel menjek, hanem a ralit szeretem. Meghalnék, ha nem lenne lehetőség, hogy versenyezzünk, így nem sokat kellett gondolkozni. Ha erre vannak lehetőségek, akkor miért ne mennénk ezzel? Ugyanúgy készülök, mintha WRC-vel mennék, ugyanúgy készülök a szezonra! A kondim olyan, mint még soha, úgyhogy keményen készülünk!- Sok sikert kívánok! Ahogy a naptárra nézek, már az egri futam előtt nem nagyon lesz időtök versenyezni...
- Hát igen, a tesztverseny kimarad, mert még az autó sincsen meg. Eddig a WRC projekten dolgoztunk, most, hogy így alakult, el kell kezdeni autót keresni, de szerencsére van eladó bőven. Építgetni nem nagyon van időnk, energiánk, úgyhogy majdnem biztos, hogy egy kész autót fogunk venni, vagy egy VI-ost, vagy egy VII-est.