Nyugat-Európa legkeresettebb autója a VW Golf

2004 első félévének sikerei után az új, ötödik generációs Volkswagen Golf továbbra is Nyugat-Európa legkeresettebb modellje.

A R. L. Polk Marketing Systems (RLP) kutatóintézet felmérése alapján 2004 második felében tovább tartott a sikersorozat, így végül tavaly összesen 569 ezer új Volkswagen Golfot szállítottak ki, amely 72 ezer darabbal, vagyis 15 százalékkal meghaladta a második helyezett eredményeit.

Az esseni székhelyű RLP havonta értékeli a nyugat-európai kiszállítási adatokat, amelybe a Golf esetében beleszámította a kombi (Golf Variant) és a szedán (Bora) változatokat is. Bár a 2001-ig szintén a legnagyobb népszerűségnek örvendő negyedik generációs Golf 2002-ben és 2003-ban már nem tudta tartani vezető pozícióját, az ötödik generáció már bevezetésének évében visszahódította azt.


Németországban ugyancsak az ötödik generációs Volkswagen Golf az abszolút első, itt évtizedek óta egyetlen konkurense sem tudta megelőzni. A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság szerint tavaly 226 500 új Golfot szállítottak ki Németországban. Kategóriájának minden negyedik modellje Golf, Golf Variant vagy Bora modell volt. 

Az ötödik generációs Golf hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend és remekül szerepel, hiszen tavaly 4100 kelt el belőle. Ha figyelembe vesszük a kifutó negyedik generációs Golfot, Golf Variantot és a Borát is, akkor a Golf család 6405 kiszállítást tudhatott magáénak 2004-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK