2006-ban érkezik az új Fiat Stilo

Az Auto Express című magazin értesülése szerint jövőre a szalonokba kerül az új, az Opel Astra nyújtott padlólemezére épülő Fiat Stilo.

Az idei Genfi Autószalonon a Cromát mutatja be a Fiat, jövőre talán már a Stilót. Az Auto Express szerint 18 hónap múlva kapható az új modell, amely elődjével szemben nagyobb teljesítményt és tágasabb belső teret ígér.

A leendő vevők 1,4-es, 1,6-os, 1,8-as és 2,4-es benzin-, valamint két 1,9-es dízelmotor közül választhatnak majd, de szó van egy sportváltozat piacra dobásáról is, amelyben az Alfa 147 GTA 3,2 literes, 250 lóerős V6-osa dolgozna. Az Auto Express meglátása szerint egy ilyen modell nagy fejtörést okozhat a konkurenciának, "személyében" méltó vetélytársat kaphat a Volkswagen Golf GTI.

A sikerre nagy szüksége is van a Fiatnak, tavaly ugyanis mindössze 112 ezer Stilót adott el világszerte. A vezetőség korábbi nyilatkozatai szerint 400 ezer darabnak kellene ahhoz elkelnie, hogy profitot termeljen a modell, erre azonban egyelőre esély sincs. "Az új Stilo formás darab lesz, sokkal sportosabb, mint a jelenlegi generáció. Utóbbi a 'német irányvonalat' követve készült, az új azonban igazi olasz munka" - nyilatkozta a Fiat egyik belső embere.

A Stilóból három- és ötajtós változat is készül, később azonban debütálhat egy kupé-kabrió is: ezt a Ford Focus CC riválisának szánja a Fiat. Hivatalos képek egyelőre nincsenek, az internetes fórumokon viszont ezt meg ezt a felvételt mutogatják egymásnak a júzerek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK