Hercegi kitüntetést kapott a Mercedes biztonsági rendszere

2005.02.28. 11:59
A brit fővárosban évente megrendezett Prince Michael International Road Safety Awards díjkiosztóján rangos kitüntetést kapott az innovatív PRE-SAFE biztonsági rendszer.
Használtautó
Magyarországon a használt gépkocsik értékesítése már nem kizárólag az autószalonokban történik. Az új internetes használtautó fórumon, a www.jahreswagen.com-on az MB-AUTO Magyarország Kft. minden internetezőnek - aki jó állapotban lévő és kedvező árú fiatal használtautót keres - egy terjedelmes listát bocsát rendelkezésére, amely első osztályú gépkocsikat tartalmaz. A honlapon felajánlott autók kitűnő állapotban vannak: maximum 24 hónaposak, futásteljesítményük nem haladja meg a 30 000 km-t és balesetmentesek.

A példás biztonsági fejlesztőmunka elismeréseként átadott díjat a DaimlerChrysler AG nevében Dr. Rodolfo Schöneburg, a személygépkocsi-fejlesztő részleg biztonságért és járműfunkciókért felelős vezetője és Roland Bachmann, a passzív biztonsági részleg vezetője vette át őfelségétől, Michael kenti hercegtől.

A herceg beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos a műszaki fejlődés a közlekedés-biztonság javítása szempontjából, és mint mondta, a Mercedes-Benz "olyan autógyár, amely központi kérdésként kezeli a biztonságot az autófejlesztésben". Ráadásul nemcsak a maximális utasvédelemnek, hanem a balesetek elkerülésének is fokozott figyelmet szentel.

Az ezzel a kitüntetéssel együtt immát hat díjban részesült PRE-SAFE 2002-ben mutatkozott be a Mercdes-Benz S osztályban, és hamarosan további modellekhez, köztük az új M osztályhoz is rendelhető lesz. A Mercedes-Benz intelligens, előrelátó biztonsági rendszere képes felismerni a balesetveszélyes helyzeteket, és tizedmásodpercek alatt regál annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb fokú védelmet biztosítsa a gépkocsi utasai számára. Megfeszíti a biztonsági öveket, bezárja a tetőablakot, és megfelelő pozícióba állítja az üléseket.