Új autó, új navigátor ide, egyéves kihagyás, zsáknyi WRC oda, a hatszoros bajnok ifj. Tóth János nyerte a szezonnyitó Eger-ralit oldalán Bahor Beával, Peugeot 206 volánja mögött. Második a Benik, Vinoczai, Ford Focus, harmadik a címvédő Turi, Kerék, Skoda Octavia trió.

A fagyos reggelt és a még hűvös estét leszámítva kellemes, napos, száraz idő, gyönyörű vidék, temérdeknél is több néző. Ebből eredően mondjuk szombaton a Tarnaszentmária-Egerszalók közötti harmadik gyors elmaradt - szurkerek nem is egy csoportja sütött-főzött, valaki egy picit felgyújtotta a tarlót, az meg veszélyes.

Szóval a tervezett 9 helyett az első napon csak 8 szakaszon meccseltek a lányok-fiúk, és még egy 8-as: 10 WRC-t harangoztunk be, de Michnáék a Skodával és Kissék a Hyundaijal műszaki problémák miatt el sem bírtak rajtolni. Maradt hát 8 WRC a mezőnyben:

A hatszoros magyar legjobb Janika a BSA-féle 206-os Peugeot-val, új navigátorral, Bahor Beával. Aki eddig akárhány futamon indult, mindig nyert. Nem rossz ómen. Aztán Turiék változatlan felállásban, ők a bajnokok, ők győztek itt (is) tavaly, meg hazai pálya, ergo a legesélyesebbek. Aztán Benik, a 2003-as csempjon, akinek csak összejött a Focus, új navigátor, Vinó. Aztán az N-es király Spici Corollával, és szintén új navaigátorral, Kazár Mikivel.

Aztán Vizin Laci bácsi Ford Focusszal, oldalán Táborszkyval. Aztán a Super1600-ból átigazoló Bútor Robi egy Skoda Octaviával és Tóth Vilivel. És még mindig van WRC: a Holczerék-féle Toyota. És soha, egy pillanatra se felejtsük Asiékat a papíron legalábbis A8-as Mitsubishi Evóval (és új navigátorral, Zagyva Lajossal, mert Percze Nándor autóbalesetet szenvedett, lábadozik)...

Hát így. Ki a győzelemre törve, ki dobogós helyre, ki egy gondmentes, barátkozós, versenykilométer-gyűjtős, tapasztalatszerzős futamban bízva egy-két pontocskával. És akkor még az elképesztő mennyiségű N-es Mitsuról nem is volt szó, meg a a többiekről, az A-sokról, a Super1600-asokról, stb. Na nézzük, mi is történt. Tessék lapozni!