Tunézia-rali: Palikék ismét javítottak

2005.04.06. 14:04

Az első tunéziai szakaszon 279 kilométer gyorsaságit jelöltek ki a szervezők, de az autósok végül csupán 200 kilométernyi mért szakaszt teljesítettek egy megáradt folyó miatt. A Palik-Darázsi párost 27.-ként intették le, így összetettben a 26. helyre jöttek fel.

"A hatvanadik kilométernél volt egy folyó, aminek a másfél méteres vizén nem merték átküldeni az autókat, így rendőri kísérettel levittek minket egy becsatlakozási pontig. Ezzel nyolcvan kilométert rövidült a mai szakasz. A maradék első negyven kilométerén hol egyik, hol másik kilincs volt előre, egyenesen egy centit nem tudtunk menni, annyira sáros volt a pálya. Sárgumival persze senki nem készült. Úgy az ötvenedik kilométer után köves, technikás pálya következett, amin már lehetett közlekedni. Az autónk ma is tökéletesen muzsikált" - számolt be Palik László a keddi versenynapról.

A nissanos kettős április 5-én, kedden a 27. idővel (02:37:46, +00:28:23) ért célba, összesítésben jelenleg a 26.-ak, nyolc helyet javítva a vasárnapi szakaszhoz képest. Célba ért a két magyar motoros, Szilvási Péter és Greff Róbert is, előbbi 46., utóbbi 43. a keddi napon és összesítésben is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK