Kínában bemutatkozott a hosszú A6-os

2005.04.11. 14:58

Sanghajban bemutatkozott a Kínában, kínai igények szerint épített Audi A6-os hosszított változata.

"Az Audi A6L kizárólag Kínában készül a helyi piac számára" - fogalmazott Martin Winterkorn, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke. "Célunk az új Audi A6 sikereit Kínába is eljuttatni."

Az A6L kifejezetten a kínai útviszonyokra hangolt futóműve kiemelkedő lengéskényelmet biztosít, különösképpen az opcionális adaptív légrugózás választásakor. Az A6 limuzinhoz képest tíz centiméterrel meghosszabbított tengelytávnak elsősorban a hátsó ülésen utazók örülhetnek, akik így a járműszegmensben egyedülállóan nagy lábtérrel gazdálkodhatnak.


Az A6L quattro-hajtással is rendelhető háromliteres hathengeres (218 LE) és 4,2 literes nyolchengeres (335 LE) motorokkal kombinálva. Az Audi kínai kínálatában ezzel első ízben szerepel nyolchengeres erőforrás az A6 számára. A 2,4 literes, 177 lóerős motorral már a kezdetektől egy további hathengeres is rendelkezésre áll, a négyhengeres 2.0 TFSI 170 lóerővel később érkezik. A vásárlók egy manuális és két automatikus váltómű - a multitronic (2.0 TFSI, 2.4 és 3.0 fronthajtással) és a tiptronic mindkét quattro változat esetében - közül választhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK