Münchenben kedden nyilvánosságra hozták az első adatokat és fotókat az új BMW 3 Touringról, amelynek premierje az őszi Frankfurti Autószalonon lesz.

Az új Touring, amely a BMW ígérete szerint több helyet és nagyobb biztonságot kínál, mint elődje, szeptember 17-től kapható a német szalonokban. A kombit először fejlesztették a limuzinnal párhuzamosan, az elejétől az A oszlopig meg is egyezik a csapott hátú változattal. A Touring hátulja meglepően sportosra sikeredett, ami elsősorban a tető- és övvonal ellentétes "mozgásának" köszönhető: előbbi lefelé, míg utóbbi felfelé halad, legalábbis elölről nézve.

Az új hármas kombi 42 milliméterrel hosszabb (4,25 méter), 78 milliméterrel szélesebb (1,82 méter) és kilenc milliméterrel magasabb (1,42 méter), mint elődje, a keréktávolság 35 milliméterrel 2760-ra nőtt. A csomagtér befogadóképessége 25 literrel, 460-ra nőtt, de a hátsó ülések lehajtogatásával 1385 literre növelhető.


A kombit számtalan, a mindennapi használatot megkönnyítő újítással szereltek fel, így többek között a hátsó ablak külön is nyitható lett. Felnyitásakor a kalaptartó magától felemelkedik, ami jelentősen megkönnyíti a rakodást. Ezenfelül a Touring összes ülése - persze a vezető székét leszámítva - kínál Isofix rögzítési lehetőséget.

A fényimádók örömmel üdvözölhetik az új, 80 centi hosszú és 74 centi széles nyitható üveg panorámatetőt is, amely a BMW szerénykedő sajtóközleménye szerint kabrió fílinget varázsol a nagy kombiba. A Touring abroncsai defekttűrők, így pótkereket hiába keresünk az autóban.


A kombi műszakilag nem különbözik a limuzintól, a motorpaletta is ugyanaz, vagyis kezdetben két, 2,5 és háromliteres benzin-, valamint két és háromliteres dízel motorok közül választhatnak majd a vásárlók.