Schumacher már bízik a győzelemben

2005.05.03. 15:05
A Barcelonában már hatszor diadalmaskodó Michael Schumacher úgy véli, hogy győzelmi esélyekkel várhatja a Forma-1-es világbajnokság ötödik, egyben második európai futamát, a barcelonai Spanyol Nagydíjat.

A Ferrari német klasszisa a múlt héten két napot tesztelt, s eredményei azt mutatják, hogy az idei autó egyre jobb. A hétvégén azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen a pontverseny éllovasa, a legutóbbi három versenyen verhetetlen Fernando Alonso (Renault) hazai pályán szerepelhet.
   
"Most még azt kell mondanom, hogy Fernando a legnagyobb esélyes, sokan emlegetik őt favoritként. Imolában is lenyűgöző volt a teljesítménye, de ott már megmutattam, hogy ismét a leggyorsabbak közé tartozom. Ezért bizakodó vagyok, én is esélyesként várom a barcelonai futamot. De úgy gondolom, hogy a Renault és a Ferrari versenyzői mellett a McLaren és a BAR pilótái szintén reménykedhetnek" - mondta Michael Schumacher.
   
A maranellóik sztárja úgy véli, hogy Barcelonában rendkívül nagy csata és szoros küzdelem várható. "Érdekes nagydíj lesz" - jegyezte meg a hétszeres világbajnok, akihez hasonlóan nagy csatát vár a hazai kedvenc is.

"Imolában már egyértelműen gyorsabb volt nálunk a Ferrari, de még most sem tudjuk, hogy ennek mi volt az oka. Mindenesetre a csapat keményen dolgozott az elmúlt napokban azért, hogy Barcelonában is sikeresek legyünk" - mondta Alonso. A spanyol hozzátette: az imolai San Marinó-i Nagydíj nem adott teljes képet a jelenlegi erőviszonyokról.
   
"A körülmények szinte mindenben kedveztek a Ferrarinak, de még így is meglepő volt, hogy Michael Schumacher mennyivel gyorsabbnak bizonyult a mezőnynél." Alonso úgy véli, csapata nem ülhet a babérjain, még úgy sem, hogy megnyerte az idei világbajnokság első négy viadalát. Továbbra is küzdenünk kell. Reményeinket növeli, hogy a korábbi években a barcelonai pálya kedvezőbb volt számunkra, mint az imolai. Így érthető optimizmussal és magabiztossággal várjuk a hétvégét."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK