A Project 1221 nevű cég a Ferrari Modena alapjaira épít luxus sportautót, amely a legerősebb szériagyártású szuperkocsi lesz.

Egyelőre különösen nagy titkolózás övezi az MF1 fejlesztését, ám annyit már lehet tudni róla, hogy a független autóépítő csapat, a Project 1221 egy négy számjegyű teljesítménnyel bíró, luxus sportkocsit épít a Ferrari legendás modelljének, a Modena alapjaira. A fejlesztés még annyira kezdeti stádiumban van, hogy még számítógépes grafika sem áll rendelkezésre az autó külsejéről, ám a leendő vásárlókat már most arra biztatják, hogy adják le rendeléseiket.

A szuperkocsit az 1001 lóerős Bugatti Veyron ellenfelének szánják. Az építőcsapat elmondása szerint a kétüléses kupé amellett, hogy különlegesen szép lesz, kimagaslóan biztonságos és kényelmes utazást kínál majd a benne ülőknek. Az erőforrás valószínűleg egy V12-es Ferrari blokk lesz, amellyel a lehető legjobb súly/teljesímény arányt próbálják meg elérni.

A világ leggyorsabb autójának tervezett MF1 a tervek szerint teljesíti majd Le Mans-ban a 24 órás versenyt, és megdönt majd számos sebességrekordot is. Az autó alternatív négykerék-hajtással készül majd, amellyel vagy mind a négy kereket, vagy csak az elsőket, vagy a hátsókra lehet majd hajtani.

A váltó valószínűleg a Ferrari által is használt szekvencionális, kézi vagy automata lesz az MF-1-ben, a kipörgésgátló pedig kikapcsolható. Az autó teljesítményét mindennapi használatra egy szelídebb beállítással, utcai, pályára, illetve eszeveszett száguldozásra pedig a teljes teljesítményt rendelkezésre bocsátó beállítással lehet szabályozni.

Az MF-1-ből kétszáz darabos szériát tervez a Project 1221, és csak akkor készül majd bármilyen tájékoztató az autóról, ha elegendő megrendelést vettek fel rá. Már 20% előleggel le lehet foglalni az autót, amelynek vételára várhatóan 575 000 euró lesz - plusz az adók.