Új gyártósoron készül majd a Skoda egyterűje

Miután a Skoda Auto vezetősége döntött egy 4. gyártósor megépítéséről, kitűzték a világpremier időpontját és a termelés helyét is. A Roomster tanulmány alapjaira épülő új modellt, melyet Kvasiny-ban készítenek, először a 2006-os márciusi Genfi Autókiállításon láthatjuk

"Kvasiny-ban jelenleg a Skoda zászlóshajóját a Superbet gyártják. 2001-ben, tehát közel 70 évvel az alapítás után, az üzem jelentős modernizáláson esett át, mely így minőségi oldalról a Skoda és a Volkswagen csoporton belül világszerte az egyik legjobbnak számít" - mondta Detlef Wittig, a Skoda Auto vezető testületánek elnöke.

"Mivel a Skoda Superb gyártási folyamata is magas minőségi színvonalat követel meg, éppen ezért választottuk Kvasiny-t a Roomster új gyártósorának felállítására."

A Skoda Auto a gyártó berendezések bővítése során összesen kereken 3 milliárd cseh koronát fektet be és 2000 új munkahelyet teremt. Mindenek előtt egy új logisztikai központ, a legyártott gépkocsik részére egy raktár, a dolgozók számára egy új parkoló, egy buszpályaudvar, valamint a személy autó forgalom részére egy új kapu megépítését tervezik. A cseh állam a beruházási kedv ösztönzése képpen kereken 427 millió cseh koronával segíti az új beruházást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK