A hatvanas években népszerű Dino modellt felújítva készül meghódítani az amerikai piacot a Ferrari. Az új modellre még éveket kell várni.

A Dino 206/246, amely a hatvanas és a korai hetvenes években élte virágkorát, most teljesen megújul.

Egy ultrakönnyű, középre épített V6-os blokkot és 380-400 lóerőnyi teljesítményt kap, és alapjául szolgál majd a következő generációs Maserati Coupe-nak és Spydernek. Később valószínűleg a csúcskategóriás Alfa Romeo sportmodelljeinek is.

Az autó vázát a 360 Modena, az F430 és a 612 Scaglietti modellekéhez hasonlóan az Alcoa fejleszti majd. Az autó külsejét tervező Pininfarina kellemes retro kinézetet ígér, tisztelgésül a valamikori Dino modell előtt.

A California projektnek elnevezett közös tervezettől a Ferrari, az Alfa Romeo és a Maserati fejlesztői azt várják, hogy általa gazdaságosabb lesz az új modellek létrehozása.

A Dino koncepciót várhatóan valamikor 2007-ben mutatja be a Ferrari, az autó vételárát pedig százezer euró körülire tervezik, hogy fel tudja venni a versenyt legnagyobb vetélytársaival, az Aston Martin V8 Vantage és a Porsche 911 Carrera S modelljeivel.