vidámpark - smart fortwo cabrio

2005.05.20. 10:37
smart online
A smart a gyártók közül elsőként kínálta járműveit megvételre az interneten keresztül is. Ez mostantól a legfrissebb és magas funkcionalitású smart termékkollekció internetes, virtuális vásárlási lehetőségével egészül ki. A termékek közvetlenül a www.smart.com vagy a www.smart-store.com. oldalon találhatók. Az online-shop éjjel-nappal nyitva áll a vásárlók előtt. A választék széles és sokszínű, szinte mindent tartalmaz, amire az utazónak szabadidejében vagy utazás közben, napnyugtától naplementéig szüksége lehet: cappuccino csészét a teraszon elfogyasztott reggelihez, nagyméretű, puha tapintású bolyhos törölközőt a fitness órára, kényelmes strandszandált és napszemüveget. Vásárolhatunk kellemes viseletű mellényt a hűvös nyári estékre; és a smart roadster csomagterébe pontosan illeszkedő kézikocsit az ajándékok tárolására. És végül, de nem utolsósorban megvehetjük azt az egyedülálló fém vagy kaucsuk szíjas órát, amelyet a smart-Design-Team speciálisan a smart forfour-hoz tervezett és készített, és amelyet kizárólag a smartnál lehet beszerezni. A "Hot Deals" rubrikában további érdekes, és különösen kedvező árú ajánlatokat találhatunk.

Kétségkívül vannak csajozós és csajos autók. A smart ez utóbbi kategóriába esik, persze csak a hazai közlekedéskultúrát alapul véve. Valószínűleg teljesen indokolatlan azonban ilyen módon különbséget tenni az autók között, hiszen lassan csak nálunk számít presztízsnek a jármű, és nálunk dívik az a felfogás, hogy a drágább jobb. A smart minden olyan közlekedőnek hasznos kisautó, aki naphosszat járja a várost, szűk helyeken kényszerül parkolni, és szereti kihasználni a könnyű karosszéria és az ehhez mérten nagy nyomaték előnyeit. Az autó gyorsulása - főleg kézzel váltva - vetekedik egy nagyköbcentis autóéval - az első százötven méteren. Azután persze a nagy autó nyer, ha már mindenképp versenyről kell beszélni. A hölgyek valószínűleg nem versenyzésre használják a smartot - gondoltam én, míg bele nem ültem.

Az első pár kilométeren kizárólag saját csalódottságomat próbáltam orvosolni. A szűk kis utastérben próbáltam megtalálni az ideális üléspozíciót, és a helyet a lábaimnak. Korábban már volt szerencsém smarthoz, így tudtam, hogy a váltótól mit várhatok el, vagyis, hogy az elektronika minden váltásnál kissé megcsúsztatja a kuplungot, hogy az autó ne boruljon fel, mint a bogár. Így tehát tudtam, hogy minden váltásnál kényszerű megtorpanást produkál az autó, így ez néha furcsa, vagy inkább kényelmetlen forgalmi helyzetet teremthet. A fék tompaságára és a pedál rettentő kényelmetlen pozíciójára azonban nem emlékeztem, és a teszt végére sem tudtam megszokni, hogy minden lassításnál elkezd kicsúszni talpam alól a pedál.

Megjegyzem, talán elfogadható egy minimálautótól, ha a belső tér borításakor törekednek az olcsóbb anyagok használatára, de nagyon nehezen tolerálható, ha az autó műszaki tartalma szenved csorbát a spórolásban. Ez szerencsére csak a fékre igaz és annak gyengélkedésére, mert az autó kidolgozásával általánosságban nem voltak problémáim.

A smartot vezetni mindenképp nagy élmény. Kitapasztalva az autó méreteit, hihetetlen távlatok nyílnak meg a városi közlekedés forgatagában, és női vezetőként elegendő egy-egy mosolyt elereszteni, ha valahová be kell kéredzkedni. Kissé furcsa érzés, amolyan halmozottan roadsteres, hogy az autó vége a bennülők tarkójától fél méterre van, így minden megállásnál a szokásosnál is nagyobb figyelmet szenteltem annak, hogy a mögöttem haladó is meg akar-e állni. Felhúzott tetőnél egyébként nem egyszerű az autóból kilátni, a hátsó ablak műanyag, a holttérbe benézni pedig szinte lehetetlen. Az oldalsó tükrök túl picik ahhoz, hogy erre a mutatványra ne legyen szükség, meg azután jobb az óvatosság is, ilyen káosz sújtotta közlekedési kultúrában, mint a miénk.

forrás: smart.com

Az autó manőverezhetősége is okozott némi meglepetést. A fordulókör ebben a kategóriában igen nagynak számít, így elvész az egyik olyan előny, amely az autót verhetetlen városi minivé emelné. Ezeket az apróságokat leszámítva kifejezetten élvezetes közlekedni a smarttal. A váltó kétféle kapcsolási módjával kétféle autót kap a vásárló. Automatában egy városi nyugodt mászkálós, amolyan egyszerű közlekedésre alkalmas autó lesz a szuperminiből. Kézzel gangolva azonban garantáltan oda lehet érni az elkésett randira, vagy csak örömautózni egyet, némi meglepetést okozva a keménykedő kockaladásoknak.

A smart azok közé az autók közé tartozik, amelyek belekényszerítik egy bizonyos szerepbe vezetőjüket. A hölgyekre kétségkívül az a veszély leselkedik, hogy beskatulyázzák őket a tehetős plázacica szerepébe, akik vezetés közben próbálják kiigazítani a shoppingolás közben elkenődött szemfestékjüket. Akik így tekintenek a smartra, azoknak lehúzott tetővel ajánlom, hogy üljenek egy napra a kisautó volánja mögé. Remélhetőleg őket is elkapja majd az az életérzés, ami a harmadik tesztnap végére engem is elszédített, és amelytől mosolyognom kellett, ha beültem az autóba, vagy csak megpillantottam az autó jókedvű kis ábrázatát.

smidt éva

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK