A hétvégi ciprusi futamon sokadik balesetet szenvedő belga Francois Duval helyett a kétszeres világbajnokként tavaly visszavonult spanyol Carlos Sainz fog citroenezni a soros Török ralin.

Sanyibá is kacérkodik a Dakarral

Képgaléria a Ciprusi raliról

A Citroen elégedetlen a Fordtól érkezett Duval eddigi teljesítményével: az idei hat viadalon csupán öt pontot szerző, így összetettben a 11. helyen álló pilóta a csodával határos módon komolyabb sérülés nélkül megúszta a szombati fának ütközést és kocsijának porig égését, majd ezt követően navigátora, Stéphane Prevot jelezte, hogy többet nem kíván mellé beülni az autóba.

Az 1990-ben és 1992-ben világbajnok, 1991-ben, 1994-ben, 1995-ben és 1998-ban vb-második, rekordnak számító 194 futamon induló és ebből 26-ot megnyerő Sainz immár hét hónapja nem versenyzett, de most bízik benne, hogy segíteni tudja a Citroent a Török ralin, amelyen két évvel korábban már sikerült diadalmaskodnia.

A vb-sorozatot 45 ponttal a Citroennel versenyző, címvédő francia Sébastien Loeb vezeti, második a Subaruval szereplő norvég Petter Solberg, aki eddig 34 pontot gyűjtött. A konstruktőrök között a Peugeot áll az élen 62 ponttal, második a Sainzot reaktiváló Citroen 53-mal.