A pünkösdi hétvégén 56 problémás gépjármű került elő egy biztosító által szervezett "autóvadász-kupán". Az elhivatott civilekből álló mezőny 30 egységbe verbuválódott össze, hogy minél több "bűnügyi szempontból releváns" járgányt derítsen fel.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (AOÉE) és a Generali Biztosító által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány közös akciójának célja lopott vagy bűncselekményben részt vett, illetve más okból bűnügyi szempontból releváns gépjárművek felkutatása volt. A hétvégi autóvadászatban 30 speciális rendszerrel (Mátrix Police, Sigmoid, HP-Packet, THG) felszerelt gépkocsi vett részt, amelyet a polgárőrség, a határőrség és az AOÉE önkéntes tagjai vezettek.

Az 56 megtalált gépkocsiból 8-at lopás, 12 gépjárművet valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezenfelül 23 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 13 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja. 4 esetben az elkövetőt is sikerült előállítani. A legtöbb gépkocsit a IX. kerületi polgárőr csapat találta meg, míg a legértékesebb gépjárművet, egy 3 és fél millió forint lopási értékű Nissan Almerát a kispesti polgárőrök I. számú csapatának tagjai találták meg.