A Hungaroringen található Allianz Hungária Vezetéstechnikai Centrumban már a gyerekek is elsajátíthatják a vezetés és a biztonságos közlekedés alapelveit.

Május 17-én nyitotta meg kapuit az ország első és legkorszerűbb gyermek közlekedési parkja. Azt, hogy erre mekkora szükség van már a jelenben is, jól mutatják a baleseti statisztikák. 2003-ban Magyarországon mintegy 20 ezer sérüléssel és halállal végződő közúti baleset történt. Ennek 12 százalékában (körülbelül 2500 eset!) 14 éven aluli gyerekek sérültek vagy haltak meg. Ráadásul ez a gyermekbaleseti adat csaknem 15 éve nem csökken!

A balesetek, köztük a halálos kimenetelűek felét a gyerekek gyalogosként vagy kerékpárosként szenvedték el, mégpedig kiemelkedően a legnagyobb arányban a 10-14 éves korosztályban. Ezért sem mindegy, hogy a gyerekek mikor teszik meg első tanulólépéseiket a biztonságos közlekedésben.

Az egy órás tréning során a gyermekek elméletben és gyakorlatban ismerkedhetnek az autózással és a közlekedés alapelveivel. A tréning ára: 2000 Ft + ÁFA/ fő.