A Porsche német autógyár szeptember közepére ígéri az első részleteit annak a tervnek, amelynek végső célja a Cayenne hibrid-változatának megépítése.

A stuttgarti gyár folyamatosan tárgyal lehetséges partnereivel leginkább keresett modelljének egy üzemanyag-takarékosabb változatáról, az Egyesült Államokban ugyanis nőnek az üzemanyagárak, és csökkennek a Cayenne eladásai is - az idei év első négy hónapjában 27 százalékkal 4424-re.
   
A szeptemberi Frankfurti Autószalon még semmiképpen sem alkalmas időpont az új jármű bemutatására - közölte a Porsche szóvivője. A hibrid - hagyományos és elektromos motorral egyaránt rendelkező - autók a vártnál sokkal nagyobb sikerre tettek szert az Egyesült Államokban. A Porsche azt szeretné, ha a hibrid Cayenne bevezetésére legkésőbb akkor sor kerülne, amikor a SUV új generációját a 2008/2009-es évben piacra dobják.
   
A Porsche legvalószínűbb együttműködő partnerének - már csak a közös pozsonyi üzem miatt is - a VW-t tartják, szemben a DaimlerChryslerrel vagy a Toyotával. Az együttműködés nem példa nélküli: a DaimlerChrysler decemberben állapodott meg a közös fejlesztésről a General Motorsszal, de nyitott arra is, hogy további autógyárakat vonjon be a hibrid projektbe.