A tavaly visszavonult, de most a Citroen által egy futam erejéig reaktivált Carlos Sainz tesztelte a Volkswagen dakaros Touaregjét, és nem kizárt, hogy akárcsak pályatársa, a skót Colin McRae, a kétszeres világbajnok spanyol ralikirály is belekóstol a homokba.

McCrash ugye a Nissan embere, már kétszer nekiment a sivatagnak, mióta otthagyta a WRC-t. Na de most nem róla, a rali 1995-ös világbajnokáról van, sokak egyik kedvencéről szó, hanem sokak másik kedvencéről, az 1990-ben és 1992-ben bolygólegjobb matadorról, mindenki Sanyibájáról.

Forrás: EPA

Merthogy azon kívül, hogy tavaly visszavonulót fújt, de mostan a soros Török ralin mégis- és megintcsak gyári Xsara WRC-be huppan (de még nem tudni, lesz-e folytatás, a kegyvesztett, belga Francois Duval nyer-e kegyet, vagy a címvédő, uralkodó, francia Sebastien Loeb mögött másé lesz a kettes számú Citroen), szóval mindemellett Sainz mester is kacérkodik a terepralival. Mint annyi más "sima" ralis.

A Volkswagen Motorsportnak monnyuk van már három induló csapata (Saby, Perin; Kleinschmidt, Pons; Villiers, Thörner), de negyedikként akár Sainz is beszállhat, beleszagolhat, szerencsét próbálhat. Sándorunk a minap Marokkóban nemcsak jópofizott, de tekergette is a Touareg volánját - szerette volna érteni, érezni az autót.

"Carlos Sainz régóta érdeklődik a tereprali iránt" - mondta Kris Nissen csapatfőnök. " Mi pedig lehetőséget nyújtottunk számára, hogy vezethesse a Touareget - hasznos és feltétlen pozitív volt a teszt."

Jól értesültek szerint szinte biztos, hogy Sanyi dakarozni fog, a bejelentést már az aktuális, marokkói világkupa-futam után megtehetik.