A Porsche AG a vártnál előbb ünnepelhetett egy különleges mérföldkövet: a százezredik Cayenne a napokban hagyta el a futószalagot a lipcsei Porsche-gyárban. A jubileumi modell egy turbómotoros, prosecco metálfényezéssel készült darab, amelyet egy németországi megrendelőnek szállítanak.

Michael Macht gyártási és logisztikai igazgató a lipcsei összeszerelő-csarnokban gratulált a közel 400 dolgozónak: "Önök bebizonyították, hogy kiváló autókat tudunk építeni Németországban, olyan versenyképes áron, amelyre világszerte vágynak az emberek. Az iparágban szinte senki sem hitte, hogy képesek vagyunk ilyen szintű eredmény elérésére."

A lipcsei gyár 2002 augusztusában nyílt meg. A Porsche eredetileg évi 25 000 autó eladására számított. A Cayenne iránti érdeklődés azonban várakozáson felüli volt 2002. decemberi bemutatója óta: a 2003/04-es pénzügyi évben közel 40 000 autó talált gazdára világszerte. Az előrejelzések szerint a Porsche a jelenlegi pénzügyi évben is el fogja érni ezt a mennyiséget. "Kapacitásunk maximálisan kihasznált. A kereslet azt igényli, hogy ne is lassítsunk" - nyilatkozta Michael Macht.

A Porsche Cayenne meghatározó piaca továbbra is Észak-Amerika. A Porsche Cayenne-nek köszönhetően a Porsche a legnagyobb - jelenleg három számjegyű - növekedési rátát ért el Kínában, Oroszországban, Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában és a közel-keleti országokban.