A június végén néhány igazán különleges autót fog elárverezni Anglia legpatinásabb aukciós háza, a Sotherby's.

A gyűjtők jobban teszik, ha észben tartják a június 28-i dátumot, ugyanis ekkor kerül kalapács alá néhány különleges Ferrari és Maserati. Az árverést Olaszországban, a Ferrari tesztpályáján, a Fioranón tartják, az esemény támogatója és házigazdája is a maranellói gyár lesz.

A nap fénypontja az a 234-es sorszámmal ellátott Forma-1-es versenyautó lesz, amellyel Michael Schumacher 2004-ben, Bahrainben, Malajziában, Imolában és Spanyolországban futamot nyert.

Kalapács alá kerül például az az 1962-es Ferrari 330TRI amely utolsó orrmotoros modellként győzelmet aratott Le Mans-ban, a 24 órás versenyen. A cunami áldozatainak javára ajánlják fel majd azt a körülbelül egymillió eurót, amely a négyszázadik, Enzo Ferrari által épített autó eladásából folyik majd be.

Hét és tízmillió euró közötti összeget kell magával vinnie annak, akinek a Phil Hill és Richie Ginther által is vezetett, 1958-as Ferrari 412S-re fáj a foga.

Az elárverezendő autók között feltűnik továbbá egy Maserati MC12 versenyautó, amely 2004-ben a FIA GT bajnokságán Oscherslebenben futamot nyert. Az autó kikiáltási ára körülbelül másfélmillió euró lesz.

A Maserati egyik legfontosabb utcai autója, egy 5000GT is feltűnik majd az árverésen, a 450S jelű versenyblokkal felszerelve. Ennek az autónak az ára hatszázötven- és hétszázötvenezer euró körül alakul majd.