Dízel XJ a Jaguartól

Az első dízelmotoros Jaguart először Frankfurtban láthatja a nagyközönség, a szeptemberi autószalonon.

Az új modellben a Ford/PSA konszern 2,7 literes, V6-os, 204 lóerőt teljesítő dízel erőforrása fog dolgozni. Az autó ára körülbelül 66.000 euró, vagyis kicsivel több, mint 16.000.000 forint lesz.

A Daimler felfrissítve a márka nevét, szintén bemutat Frankfurtban egy új modellt, amelyet a Jaguár hagyományainak tiszteletben tartásával terveztek meg.

A Daimler márkajelzéssel ellátott, nagy tengelytávú XJ-ben egy 153 lóerős, feltöltős, 2,2 literes V8-as blokk dolgozik majd. A hatsebességes turbódízelt először szintén Frankfurtban mutatják majd be.

További újdonság, hogy a Jaguar a gyalogosbalesetek során bekövetkező sérülések csökkentése érdekében, olyan motorháztetőt épít az XK modellre, amely ütközéskor felcsapódik.

Az Autoliv által fejlesztett rendszer működési elve egyszerű. A motorháztető utascella felöli széle alá, a motortérbe két légzsákot építenek, amelyek ütközéskor 17 centiméternyire megemelik a motorház felső szélét. A kutatások szerint ezzel megelőzhetőek az életveszélyes sérülések.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK