Tökéletes biztonság és megbízható technika - ezek azok a tulajdonságok, amelyeket a rendőrök különösen értékelni fognak azon az Audi TT-n, amely a magyar rendőrség részére készült.

A fehér színű gépkocsit az elmúlt hetekben gyártották Győrben, az Audi Hungaria Motor Kft. a közlekedésbiztonság javítása céljából adományozza a rendőrségnek. Az autót hivatalos átadása előtt, különleges funkciójából adódóan még egyszer alapos vizsgálatoknak vetik alá.

Az Audi TT Coupéba egy 1,8 literes turbómotort építettek, amelynek teljesítménye 165 kW (225 LE). A gépjármű színe a rendőrség kérésének megfelelően fehér. A TT hűtőrácsába megkülönböztető hangjelzést, a járműfrontra és a hátsó szélvédőre két-két kiegészítő megkülönböztető fényjelzőt építettek be. A járműre egy amerikai gyártású különleges fényhídat szereltek fel, amelyet Európában először alkalmaznak.


A fényhíd által okozott, megváltozott légáramlási hatások ellensúlyozására az Audi TT nagyobb felületű spoilert kapott. A rendőrségi autót ezen túlmenően az Audi AG Műszaki Fejlesztőközpontjának szélcsatornájában aerodinamikai szempontból is megvizsgálják. A sziréna felszereléséből adódóan további külsőzaj-terhelési méréseket is végeznek.

A rendőrségi autót a sikeres tesztelési sorozatot követően a következő hetekben, ünnepélyes keretek között adják át a rendőrségnek.