Jó Renault-szokás szerint a vadonatúj Clio is megkapta az öt csillagot az Euro NCAP legfrissebb töréstesztjén. Hasonlóan szerepelt a hármas BMW és a Mercedes A osztály, a Dacia Logan viszont csak hármat kapott.

Folytatódott a törés-zúzás az Euro NCAP központjában, ezúttal az új Renault Cliót, a hármas BMW-t, a Mercedes A osztályt, a smart forfour-t, a Fiat Stilót és a Dacia Logant törték össze. Ötcsillagos eredményt az A osztály, a BMW és az új Clio kapott, a smartnak és a Stilónak be kellett érnie néggyel, míg a Logannak hárommal.

A Clio ötcsillagos eredménye nem meglepetés, az utóbbi időkben csak kiváló minősítésű Renault-k érkeztek a piacra. A hármas Clio vadonatúj gyermekbiztonsági rendszert is kínál, az Euro NCAP négy csillaggal jutalmazta a "kicsik" védelmét.


A francia autógyárnak nem kell szomorkodnia a Logan háromcsillagos eredménye miatt sem, a bemutatón anno éppen ennyit ígértek, s a kategóriatársak is hasonló biztonsági színvonalat kínálnak. A Logan gyermekvédelemből is hármasra "felelt" (a BMW, az A osztály és a Stilo kapott még négy csillagot, a smart szerény kettőt), a gyalogosok viszont az egyes osztályzatot látva tarthatnak tőle. Ahogy egyébként a hármas BMW-től, a Stilótól, a Cliótól és a smarttól is, csak a kettesre értékelt A osztály ellen lehet nagyobb esélyük.


Az Euro NCAP osztott különdíjat is, a felnőtt védelem területén a valaha volt legmagasabb pontszámot kapott autónak nyilvánította a szupermini Peugeot 1007-est (ezzel a kategória legjobbja is lett), s elismerésben részesült a Lexus GS300 és a Mercedes A osztály is. Előbbit a prémium, utóbbit a kis családi autók legjobbjának választották.